LIFESTYLE GENEESKUNDE

Ons centrum legt zich voornamelijk toe op de preventieve geneeskunde. Voorkomen is beter dan genezen zegt ook het spreekwoord.

Lifestyle geneeskunde vormt er dan ook de kernopdracht.

Hiermee wordt de preventie – en behandeling bedoeld van levensstijl gerelateerde chronische degeneratieve ziekten, zoals hart- en vaataandoeningen, diabetes, obesitas, dementie en kanker, door middel van medische interventies in uw levensstijl en dit op gebied van voeding, voedingssupplementen (bioactieve nutriënten en – fytonutriënten), geneesmiddelen, lichaamsbeweging, rookstop en psychosociale stress.

Verschillende gerenormeerde internationale universiteiten, zoals de universiteit van Harvard beschikken ondertussen over een departement ‘Lifestyle Medicine’. ‘

Laat voeding je geneesmiddel zijn en je geneesmiddel je voeding’  (Hippocrates)

We zijn gespecialiseerd in het coachen van gezonde mensen en patiënten met uiteenlopende degeneratieve ziekten naar een gepersonaliseerde gezonde voedingsstijl, dankzij ondermeer nutritionele bloed-analyses.

Hierbij zetten we de wetenschappelijke kennis van de traditionele Mediterrane voedingsattitudes en die van de Blue zones ( zones in de wereld met de hoogste densiteit aan eeuwelingen) om in praktische voedingsrichtlijnen.

Image: 
Sorteervolgorde: 
10